Svømning

Tryghed ved vandet

Svømmeundervisning

Vi vægter svømning højt på Nørre Aaby Realskole og tilbyder svømning for 0., 1., 2. og 4. årgang. Vi mener, at eftersom vi lever i et land omgivet af vand, bør alle lære at begå sig i dette element.

Tryghed ved vandet er det vigtigste. Derfor er det en fordel at begynde med svømmeundervisning, når eleverne er små. Svømning styrker desuden såvel de motoriske færdigheder som de sociale.

Svømning ligger om tirsdagen, hvor bussen kører til Strib Svømmehal med fire lærere og elever fra den ene børnehaveklasse den ene uge og den anden ugen efter samt alle elever fra 1., 2. og 4. årgang hver uge. Der køres i to hold.

Alle elever på 4. årgang har en lille makker fra 0. kl., som de sidder sammen med i bussen og hjælper gennem omklædningen. Vi har f.eks. en aftale om, at alt tøj skal i skabene, så vi kan finde det bagefter.

Vi oplever kæmpe fremgang blandt eleverne hen over årene med svømning, og det er en fornøjelse at opleve alle de glade børn.

I forbindelse med svømmeundervisningen anbefaler vi;

• at børnene har tøj på, der er let at få af og på.

• at børn med langt hår har elastik i håret.

• at smykker bliver hjemme om tirsdagen.

• at de selv pakker tasken, så de kan kende deres håndklæde, badetøj og svømmebriller.

• at der er navn, klasse og skole på f.eks. svømmebriller (ikke dykkermaske), da dette forbedrer chancen væsentligt for, at glemte ting finder deres ejermand.