Mit første år på NAAR


”Jeg kendte mange af 6. klasserne fra forskellige steder. Også en rigtig god barndomsveninde. De fortalte meget godt om skolen. Og det gjorde deres forældre også. Og så blev jeg skrevet op.

Inden jeg skulle begynde her på skolen, var jeg meget nervøs. Men jeg havde hørt, at det er en skole, hvor der løbende kommer nye elever til, så derfor tænkte jeg også, at de nok var vant til det, og at de ville være imødekommende. Og det var de heldigvis også!

Jeg fandt ud af, at jeg skulle starte samtidigt med nogle andre, som jeg kendte i forvejen. Bl.a. en rigtig god, tidligere veninde. Det gjorde det lidt nemmere.

Det gik egentlig meget af sig selv med at komme ind i den nye klasse. Vi var mange nye elever, og klassen fik samtidigt en ny klasselærer. Så der var noget nyt for alle. Jeg følte mig aldrig tilovers.

På Nørre Aaby Realskole synes jeg, at der er et højt fagligt niveau. De tager tingene mere seriøst. Vi begynder f.eks. tidligt med årsprøver, og de forbereder os godt til det. Det er en god ting.

Skolen er lidt gammeldags på nogle områder, men ikke på en dårlig måde. Det er jo en privatskole, så de behøver ikke at følge skolereformen. En lektion er eksempelvis stadig kun 45 min., men man lærer alligevel mere. Man får mere ud af det. Det er også lidt gammeldags på den måde, at vi får lektier og afleveringer  for. Det er også en god ting, for det gør, at vi snakker mere om tingene. Hvis man har gjort noget ud af sin opgave, så får man meget ud af det, og så ved man faktisk rigtig meget om emnet. Vi får også årskarakterer. Det er meget godt, for så ved man, hvad man skal fokusere mere på. Det er en god hjælp til at finde ud af, hvor man står henne.

Næste år ser jeg frem til klasseturen til Berlin, og jeg håber også at komme med til Scheessel.”