Mit første år på NAAR


Ida, tidligere 10. Vest

Ida gik tidligere på Middelfart Friskole, hvor de ikke har 10. klasse. Hun overvejede at tage på efterskole, men fandt ud af, at det ikke er hende.

Hvorfor valgte du at tage 10. klasse på NAAR?

”Vi hørte om skolen fra nogle venner, og så læste jeg på nettet. Og det lød godt. Jeg ville komme ind i en klasse med både nye og gamle elever, og jeg havde brug for en ny start.”

Hvordan var det at starte på skolen?

”Første dag fik vi lige et par timer til at lære hinanden at kende, og derefter var det bare lige på med modtagerrettet kommunikation. Det skulle vi nemlig bruge til prøverne. Det var rigtig godt. Jeg troede, at det ville være lidt svært at starte her, fordi jeg kommer fra en prøve- og karakterfri skole. Men det gik rigtig, rigtig godt, og det gav et selvtillidsboost. Jeg følte, at det var meget seriøst. Man bliver heller ikke drillet her, hvis man tager sine ting seriøst. Lærerne er ikke strenge, men de sørger for, at man har styr på sine ting.

Det var lidt udfordrende at starte, fordi jeg ikke kendte nogen, og jeg var ret nervøs for at møde den nye klasse. Men det gik godt. Nu føler jeg, at jeg har kendt dem meget længere end et år. Det er lidt ligesom på efterskole, men jeg kommer bare hjem til min familie hver dag. Man får et stærkt sammenhold, som giver tryghed.

Det er en rigtig god idé at tage 10. klasse på Nørre Aaby Realskole, hvis man gerne vil tage sin skole seriøst. Det er ligesom folkeskolen, bare et skridt videre. Man finder en ny person i sig selv, fordi man møder nogle nye personer. Jeg har udviklet mig mentalt. Det har været et rigtig godt år, fordi jeg fandt nogle venner så hurtigt. Det er så hurtigt overstået.”